İşlemci Çekirdek Sayısı Öğrenme

Bilgisayarınızda bulunan işlemci çekirdek sayısı öğrenmeniz ve işlemcinizin kaç çekirdek olduğunu nasıl anlayabileceğinizi bu yazımında size göstererek bilgisayar çekirdek sayınızı öğrenmenize yardımcı olacağız.

Bilgisayarlarda işlemci bulunmak zorundadır. İşlemciler özellikle bilgisayar hızı ve internet hızlarda rol oynayan önemli ana aygıtlardır. Tabiî ki ram bellek, ekran kartı ve diğer aygıtlarda bilgisayarın çalışmasında faktör oynarlar ama işlemci ana faktör olan bir aygıtıdır.

İşlemci çekirdek sayısı bilgisayarınız üzerinden görebileceğiniz gibi program kurarak ta görerek öğrenebilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden Çekirdek Sayısı Öğrenme

Bilgisayarınızdan çekirdek sayısını öğrenmenin en basit yolu başlat menüsünü giderek Çalıştır / Programları ve dosyaları ara alanına “Dxdiag” yazınız.

DirectX Tanı Aracı İle Çekirdek Sayısı Öğrenme

Karşınıza DirectX Tanı Aracı çıkacaktır. Burada İşlemci: karşısında bilgisayarınızda bulunan işlemcinizin marka, model ve işlemci çekirdek sayasını gösteren ekran çıkacaktır. Parantez içerisinde yazan sizin işlemci çekirdek sayısının kaç olduğu anlamına gelmektedir.

Program ile Çekirdek Sayısı Öğrenme

CPU-Z İle İşlemci Çekirdek Sayısını Öğrenme

Program ile öğrenmek isteyenlere CPU-Z programını tavsiye ederim. Programı bilgisayarınıza kurduktan sonra çalıştırınız. Karşınıza bilgisayarınızda bulunan işlemcinin tüm özellikleri detaylı olarak çıkacaktır. Burada işlemci marka, model, hız kullanımı ve diğer tüm teknik işlemci bilgileridir.

Çekirdek sayısını da programın en altında sağ tarafında yer alan Cores karşısında bulunan rakamdan anlıyorsunuz. Cores karşısında eğer 2 yazıyor ise çekirdek sayısı 2, 4 yazıyorsa çekirdek sayısının 4 olduğu anlamına gelmektedir.

Kategori: Eğitici Etiket:

Yorum Yazın

Alt taraftan yorum yazabilirsiniz. Sorunuz varsa yine buradan sorabilirsiniz, moderatörler sorunuzu cevaplayacaklardır.