TP-Link Modem Ayarlarını Kaydetme, Var Olan Modem Ayarlarını Yükleme

TP-Link modem için var olan mevcut ayarlarınızı nasıl kayıt edebilirsiniz. Var olan kayıtları tekrar geri nasıl yüklerseniz modem ayarları kayıt ve kayıt edilen modem ayarları yükleme işlemini sayfada bulabilirsiniz.

TP-Link modem ayarlarını kayıt etmeniz için TP-Link arayüzüne giriş yapmanız gerekmektedir. 192.168.1.1 adresinden TP-Link modem arayüzüne giriniz. 192.168.1.1 arayüzü giriş hakkında detaylı bilgiyi öğrenmek isterseniz sitede 192.168.1.1 TP-Link TTNET Model Arayüzüne Giriş sayfasına gidebilirsiniz.

Arayüze girdikten sonra sol menüden sistem araçları ve “Yedekleme ve Geri Yükleme” menüsüne gidiniz. Yedekleme işlemi var olan modem ayarlarını PC ortamına kayıt etmeniz içindir. Açılan sayfada “Yedekle” butonuna dokunduğunuzda modem ayarlarını yedek alabilirsiniz.

TP-Link Modem Ayarlarını Kaydetme, Var Olan Modem Ayarlarını Yükleme

Yedekleme işlemi bu şekildedir. Yedekten yükleme yapmak için de yine Sistem Araçları “Yedekleme ve Geri Yükleme” menüsüne giderek bu sefer yedekten yükleme yapacağınız için Konfigurasyon Dosyası karşısında “Gözat” butonuna dokunarak almış olduğunuz yedek dosyasını seçiniz ve yine hem yan tarafında “Geri Yükle” butonuna basınız.

Önceden yedeğinizi de bu şekilde arayüz ile geri yükleyebilirsiniz. Yedekleme işlemi modem fabrika ayarlarına almadan önce tavsiye edilen işlemdir. Modem arayüzü kullandığınız en sorunsuz ve hızlı ayarlar için yedek almanızı öneririz.

Modemi siz ya da başkaları kullanıyorsa ayarlamalarında değişiklik yapabilir, değiştirebilir bilginiz dâhilinde olmayan ayarlamalar ile değiştirilmiş olabilir. Yedekleme ve yükleme ile başka biri ya da ilerde yapacağınız ayarlamaları tekrar o yedek kullandığınız ayarları geri döndürmek isteyebilirsiniz.

Kategori: Bilgisayar Etiket:

Yorum Yazın

Alt taraftan yorum yazabilirsiniz. Sorunuz varsa yine buradan sorabilirsiniz, moderatörler sorunuzu cevaplayacaklardır.