Klavyede Büyük O Harfi ve Küçük o Harfi Nasıl Yapılır?

Klavye ile büyük O harfi ve küçük o harfinin nasıl basitçe yapılacağını, klavyede o harfi çalışmaması durumda ascii ile büyük O ve küçük o harfini alternatif olarak 3 yöntem ile o harfini nasıl çıkaracağınızı yazalım.

Klavyede basitçe o harfini çıkarmak için sadece o harfine dokunduğunuzda küçük o harfi çıkacaktır. Shift tuşuna dokunarak elinizi çekmeden o harfine dokunmanız durumda ise büyük O harfini yapabilirsiniz. Caps Lock açıkken o harfine basmanız durumda büyük O Caps Lock kapalı durumda o harfi yine küçük o harfini çıkarmanız için yeterlidir.

Klavyede Büyük O Harfi ve Küçük o Harfi Nasıl Yapılır?

O harfi çalışmaması durumda ascii ile o harflerini çıkarabilirsiniz. Büyük o harfi için alt tuşuna dokunarak elinizi çekmeden Num Lock rakamlarından 79 rakamları ile büyük O harfini, Alt tuşu ve Num Lock rakamları ile 111 küçük o harfini çıkarabilirsiniz.

Ascii ile dikkat etmeniz gereken mutlaka sadece Alt tuşunu kullanmalı Alt Gr tuşunu kullanmamalı ve rakamlarda klavye üstünde sıralı olan rakamları değil 3 erli Num Lock rakamlarını kullanmanız şarttır.

Alt + 79 O
Alt + 111 o

Diğer bir yol ise kopyalayarak o harfi çıkarmaktır. Büyük O harfi için hemen yan tarafta bulunan O harfini fare ile seçerek far sağ menü kopyalama arkasından kullanmak istediğiniz yerde fare sağ menü ve yapıştır ile büyük O harfini yapabilir.

Küçük o harfi için hem yanda o harfini seçerek fare ile kopyalayarak kullanmak istediğiniz metin alanına giderek yapıştırarak kullanabilirsiniz.

Kategori: Nasıl Yapılır? Etiket:

Yorum Yazın

Alt taraftan yorum yazabilirsiniz. Sorunuz varsa yine buradan sorabilirsiniz, moderatörler sorunuzu cevaplayacaklardır.