Klavyede Büyük Z Harfi ve Küçük z Harfi Nasıl Yapılır?

Klavyede basitçe büyük olan Z harifini ve küçük olan z harfini nasıl yapabilebileceğiniz, Z harfleri çalışmaması durumda alternatif olarak Z harfini nasıl çıkarabileceğinizi 3 farklı yoldan göstereceğiz.

Klavyede basit bir şekilde küçük z harfi çıkarmak için klavyenizde sadece z harfine dokunuz. Büyük z için de Shift tuşuna basılı iken elinizi Shift tuşundan çekmeden yine z harfine dokunduğunuzda büyük Z harfini yapabilirsiniz.

Klavyede Büyük Z Harfi ve Küçük z Harfi Nasıl Yapılır?

Caps Lock tuşu açıkken Shift kullanmadan yine büyük Z harfini yapabilirsiniz.

Klavyede z harfi çalışmıyorsa iki farklı yoldan Z harflerini yapabilirsiniz. Birinci yol Ascii ile z harflerini çıkarma diğeri ise kopyala ve yapıştırma ile z harfini kullanmadır. Ascii için klavyenizde sadece Alt tuşuna dokunarak elinizi sadece Alt tuşundan çekmeden Num Lock 3 erli rakamlardan 90 ile büyük Z harifini çıkarabilir.

Yine Alt tuşuna dokunarak elinizi Alt tuşundan çekmeden 122 rakamları ile küçük z harifini çıkarabilirsiniz.

Alt + 90 Z
Alt + 122 z

Diğer bir yöntem ise kopyalama ve yapıştırma ile z harfleri çalışmıyorsa yapılabilir. Sayfadan kullanmak istediğiniz büyük Z için büyük Z harifi fare ile seçerek fare sağ menüden kopyala menüsü ile kopyalayarak kullanmak istediğiniz metin alanına giderek yine fare sağ menü ve yapıştır menülerini ile z harfini çıkarabilirsiniz. Sadece bir sefer kullanacaksanız kopyalama ve yapıştırma en basit ve kısa olan yöntemdir.

Kategori: Nasıl Yapılır? Etiket:

Yorum Yazın

Alt taraftan yorum yazabilirsiniz. Sorunuz varsa yine buradan sorabilirsiniz, moderatörler sorunuzu cevaplayacaklardır.