ZyXEL Modem Şifre (Unutma) Bulma ve Değiştirme İşlemleri

ZyXEL modem kullanıcı iseniz bu yazımızda Eğitici kategorisi altında sizlere ZyXEL modem için modem paneline giriş ve bu girişi değiştirme işlemi hakkında bilgi sahibi edeceğiz.

ZyXEL modemi paneline giriş yapmak, modem ayarlamalarını yapabilmek ve diğer modem için işlemleri yapabilmeniz için modeminizin ilk olarak ip adresini internet tarayıcınıza yazarak modem giriş hazırlığı yapmanız gerekmektedir.

ZyXEL modeme ulaşmak için yapmanız gereken internet adres çubuğuna 192.168.1.1 yazmak olacaktır. Adres çubuğuna modem ip adresini girdiğinizde alt tarafta görüldüğü üzere modem giriş paneli karşınıza “Yapılandırma ara yüzüne hoş geldiniz. Giriş yapmak için lütfen kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriniz.” uyarı yer alacaktır.

ZyXEL Modem Fabrika Şifresi

Modemi ilk alanlar ve TTNET internet sağlayıcısından alanlar için fabrika ayaları standar kullanıcı adı: admin şifre: ttnet olarak belirlenecektir. Eğer şifreyi değiştirmediyseniz kullanıcı adı ve şifrenizi girerek oturumu aç demeniz yeterlidir.

Evet bu ekrandan sonra karşınıza yine alt tarafta görüldüğü üzere yeni şifrenizi girmenizi ve şifrenizi onaylamanızı isteyecektir.

ZyXEL Modem Şifre Değiştirme

Bu işlemleri yaparak ve şifreniz için de şifre güvenliği adına modem ara yüzünde belirtildiği üzere “Güvenliğiniz nedeniyle varsayılan şifreyi kullanmak yerine yeni bir şifre ile belirlemeniz önemle tavsiye edilir. Şifre içinde rakam ve harf birlikte bulunduracak şekilde, 3’ten fazla artan, azalan veya tekrar eden karakterlerin bulunmadığı 8 ile 256 arası karakterden oluşmalıdır.” şifrenizi belirlemesi yapmalısınız.

ZyXEL Modem Şifre (Unutma) Bulma

Eğer modem şifrenizi değiştirdiniz ve unuttuysanız yapmanız gereken ise modeminizi fabrika ayarlarına almanız gerekecektir. Şifre unutanlar modem arkasında yer alan “Reset” alanına 3 adet uzun, uzun bastıklarında modemi fabrika ayarlarına dönecek yine kullanıcı adına admin şifreye ttnet yazarak şifre değiştirme işlemi yapabileceklerdir. Fabrika ayarlarına modemi aldığınızda modem internet giriş bilgileriniz silinir.

Bu durumda yeniden internet servis sağlayıcınızdan aldığınız internet kullanıcı bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Birçok modem de bu bilgileri otomatik olarak onay vererek modem yapmaktadır. Eğer modem otomatik olarak internet kullanıcı bilgilerini atayamaz ise Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayarak uzaktan yardım ile modem internet kullanıcı bilgilerini ayarlatabilirsiniz.

Kategori: Eğitici Etiket: ,

Yorum Yazın

Alt taraftan yorum yazabilirsiniz. Sorunuz varsa yine buradan sorabilirsiniz, moderatörler sorunuzu cevaplayacaklardır.