Ekran Çözünürlüğü Uyumlu Değil Hatası ve Çözümü

Bilgisayarınız için ekran çözünürlüğünü değiştirdiğinizde ekran çözünürlüğünün uyumlu olmadığı hatasını alıyorsanız bunun nedeni ve çözüm yollarını sizlere sunacağız.

Bir bilgisayarda ekran çözünürlüğü hatasının vermesinin tek nedeni sizin seçmiş olduğunuz ekran çözünürlüğünü bilgisayarınızın monitörü karşılayamadığından kaynaklanmaktadır.

Şimdi bunu derinlemesine ve dikkatli olarak inceleyelim. Burada bir hususa dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer bilgisayarınızda ekran çözünürlüğü uyumlu değil hatası alıyorsanız bunun nedeni ekran kartınızdan değil monitörünüzden kaynaklanmaktadır.

Ekran Çözünürlüğü Uyumlu Değil Hatası ve Çözümü

Bilgisayarınızda ekran çözünürlükleri ekran kartınız karşıladığı için görürsünüz fakat monitörünüz bu ekran kartını karşılayan çözünürlüğe uyumlu olmayabilir.

Bu durumda ise hata adlığınız gibi ekran kaymalar hatta monitör karşılamadığından monitörde kapanma yaşabilirsiniz. Bu hatanın çözümü ise eğer seçmiş olduğunuz çözünürlükte çalışmak istiyorsanız monitörünüzü değiştirerek seçmiş olduğunuz ya da istediğiniz çözünürlüğe uygun monitör satın almalısınız. Ekran çözünürlüğünüzü seçtiniz uyarı aldığınız halde hata aldınız ve Windows açılışında monitörünüz kapanıyor ve açılmıyorsa bu hatayı çözebilmeniz için yapmanız gerekenler var demektir.

Bu işlemler ise Windows açılışında F8 tuşuna basınız ve Windows işletim sisteminizi “Güvenli Kip” ile çalıştırarak ekran çözünürlüğünü eski çalıştığınız çözünürlüğe alarak bilgisayarınızı yeniden başlatınız artık bilgisayarınız doğru bir çözünürlükte çalıştığından dolayı açılışta kapanmayacaktır. Ekran çözünürlükte hatası alanlar monitörünün çözünürlüğünü yükseltmeden hata aldığını çözünürlük ise çalışması mümkün değildir.

Tekrar hatırlatmak ta fayda var birçok kullanıcı ekran çözünürlüğü hatası ekran kartından kaynaklandığını sanmaktadır. Hayır, siz ekran çözünürlüğünü değiştirdiğinizde istediğiniz ekran çözünürlüğünde bilgisayarınızın çalışmanızı izin vermiyorsa monitör o ekran çözünürlüğü karşılamadığı içindir. Tabi ki burada bahsettiğimi işlem Ekran çözünürlüğü ayarlamalarında bulunan ekran çözünürlüğü değişiklikleri içindir.

Kategori: Bilgisayar Etiket:

Yorum Yazın

Alt taraftan yorum yazabilirsiniz. Sorunuz varsa yine buradan sorabilirsiniz, moderatörler sorunuzu cevaplayacaklardır.