Alexa Preview Özelliği Nedir?

Bir önce ki yazızımıda Alexa kızgınlığımızı dile getirmiş siz ziyaretçilerimize “Farkında mısınız? Alexa Yanlış Gösteriyor?” yazısında Alexa verilerilerin yanlış olduğunu düşündüğümüzü belirtmiştik.

Aynı karardayız ilerde değiştirse bilgi veririz ama halen verilerin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Neyse, demek ki Alexa bazı şeylerin farkına varmş yıllardır klasik çizgide hizmet verdiğini anlamış olmalı ki klasik gösterimden vaz geçeyim biraz daha popülerlik ile bilgi verelim diyerek Preview (Alpha) özelliğini eklemiş.

Peki, nedir Preview ne işe yarıyor. Başta söylemek istiyoruz ki tamamen parasal düşünülmüş bir özelliklere bakalım ve ne olduğuna anlayarak kararımızı verelim.

Alexa Preview Özelliği

Resimde hatavecozum.com için Preview özelliğinin bazı önemli kısımlarını aldık. Resim küçültülerek verilebilir di fakat üst ve daha altda bulunan özellikler pek o kadar önemli olmadığından sadece belirli önemli yerlerini aldık. Merak edenler için hemen site üstünde domain adı yanında vs. ve siteleri vermekte burada site ile akalı diğer siteleri göstermektedir. Klasik de Similar Websites by Audience Overlap yani benzer siteler olan yerin aynısı.

Alt ise benzer sitelerin sorgulan site ile giriş orantılarını kısa alt ve üst resimde olmayanlar bunlar. Asıl dikkatizi çeken resimde gözüken alanlar neler bakalım?

Keyword Gaps burada anahtar kelimelerin sorgulanan siteye gelmediklerini fakat rakip sitelere giriş yaptığı kelimeleri, Easy to Rank Keywords ile sıralan kelimeleri sitenize girdiğinizde daha kolay kelimer ile yükseleceğinizi, Buyer Keywords ile popüler kelimeler üzerinde çalışma yapacağınızı, Optimization Opportunities özelliği ile de trafik olarak aldığınız kelimeleri size vermektedir.

Tüm özelliklerin tek bir amacı ise sitenizin hangi kelimelerde daha etkili olabileceği ve siteniz için hangi kelimelerde yazı yazabileceğinizi size göstermektedir. Parasal dedik iyi tamam çok güzel sitemi böyle geliştirebilir derseniz tüm kelimeleri 150 doları gibi bir meblayı gözden çıkarak görebiliyorsunuz. Bu yazı tartışmaya açık bir yazı olup kişisel görüşleri içeriyor olabilir.

Kategori: Eğitici Etiket:

Yorum Yazın

Alt taraftan yorum yazabilirsiniz. Sorunuz varsa yine buradan sorabilirsiniz, moderatörler sorunuzu cevaplayacaklardır.